Sid godt, når du arbejder

Langt de fleste bruger rigtig, rigtig mange timer foran en computer. Det er både på arbejdet og når man kommer hjem, hvor man måske lige sidder og søger omkring efter forskellige ting, eller hvor man får sat en film på. Men når du sidder med arbejdet, er det rigtig vigtigt, at du sidder godt. Det gælder både på din arbejdsplads, men også derhjemme, hvis du nogle gange har hjemmearbejde eller opgaver, der skal løses.

Derfor er det vigtigt, at din stol passer godt til dig. Kontorstole, der tilbyder flere forskellige indstillinger på sædet, er noget af det bedste, man kan få, ligesom det er en god idé med et sæde, der kan vippe eller give lidt efter, så det kan følge din krops bevægelser og tilpasse sig. Det giver også dig en større frihed i forhold til, hvordan du gerne vil sidde, og hvad der føles godt i din krop.

Forebyg dårlig holdning

Selvom der ikke er helt så meget fokus på, hvordan man sidder, når man arbejder, som der har været tidligere, så er det stadig en rigtig god idé at have fokus på, om du kommer til at sidde meget foroverbøjet, mens du arbejder. Helt generelt, så bruges der i dag den sætning, der hedder ”den næste er den bedste,” når det kommer til at snakke om de stillinger, man sidder i – for det handler i virkeligheden om, at man ikke falder ind i en vane med at sidde på helt samme måde i rigtig mange timer i træk.

Det kan ligeledes være en fordel at anskaffe sig et hæve-sænkebord, hvor du får muligheden for en del af tiden at stå op, mens du arbejder. Det er noget, der kræver tilvænning, men på den lange bane er det noget, din krop vil takke dig for, og du vil måske mærke, at det gør noget godt for dig.