Gode råd til dig, der arbejder hjemmefra

Arbejder du hjemmefra, er det højst sandsynligt et aktivt tilvalg. Det kan være, at du har din egen virksomhed, eller at du efter Coronas nedlukning oplevede den frihed det er, at arbejde hjemmefra – hvorefter du har fået det arrangeret med din arbejdsplads.

Som hjemmearbejdende ved du, at der er utrolig mange fordele ved at arbejde hjemme. Første og måske for mange den største fordel er, at du ikke skal bruge tid på transport. Hårdtarbejdende ved, at tid er en essentiel faktor i hverdagen. Den tid, du ikke skal bruge på at holde i lange køer i morgentrafikken, bruger du i stedet på dig selv – eller dit arbejde, naturligvis. Pludselig er der ingen stress og jag fra morgenstunden med at komme ud ad døren i god tid. Stress og jag er erstattet af varm morgenkaffe og måske et blødkogt æg – fordi du har fået tid foræret ved at arbejde hjemmefra.

 

Når man arbejder hjemme, er det vigtigt at holde kroppen ved lige på andre måder. Eftersom du ikke skal gå 5 etager op på kontoret hver dag, skal den daglige bevægelse komme på ind i hverdagen på andre måder. Det er du selv herre over, og der er heldigvis meget, du selv kan gøre. For eksempel kan du gå en tur i dine pauser og tage et såkaldt ’brain-break’.

 

Du skal også sørge for at have ordentligt udstyr i dit hjemmekontor. Det kan for eksempel være en god idé at investere i en mousetrappe, så du ikke overbelaster dine håndled, når du arbejder på computeren. Moussetrapper støtter dit håndled og mindsker slid i det længere løb. Det er vigtigt med gode redskaber, for du bruger mange timer om dagen på dit arbejde, og det går ikke, at det slider unødvendigt på din krop.