Tid til at tjekke op på huset

Grå efterårsdage med blæst og regn, der gør at haven ikke er der, man måske bruger weekenddagene, men kan i stedet eventuelt bruges på at tjekke op på huset eller lejligheden.

Udskiftning af el-tavlen

I en tid hvor elpriser fylder meget for mange af os, er det også vigtigt at tjekke op på om sin el tavle er i fin stand eller om den kalder på en skiftning. Det anbefales, at du 1-2 gange årligt prøver at teste din el tavle ved at trykke på testknappen på fejlstrømsafbryderen, hvor strømmen så skal slå fra. Du kan ikke selv skifte el tavlen, men skal i stedet kontakte en professionel elinstallatør til at klare opgaven.

Et kig på dine hårde hvidevare

En anden ting som kan tjekkes op på, er dine hårde hvidevare. Det kan være en god ide i ny og næ at tjekke bag vaskemaskinen eller opvaskemaskinen for at se om der ligger vand og dermed er utætte. Hvis der er problemer med nogle af dine hårde hvidevare, er det ikke altid nødvendigt at udskifte dem helt, men man kan i stedet købe reservedele til dem online eller i fysiske hvidevare butikker. På den måde kan du forlænge levetiden uden at skulle ud og lave den helt store investering.

De små projekter

Derudover er der alle de mindre projekter, som man nogle gange tilsidesætter lidt. Det kan være alt fra at sætte listerne på, til at fuge huller fra de billederammer man tog ned tidligere på året. Måske trænger garagen eller anden opbevaring til en ordentlig omgang struktur, som man bare skal tage sig sammen til at få gjort. Nu hvor det er efterår samler nedfaldende blade sig ofte i tagrenderne, så man kunne finde stigen frem og få renset dem ordentligt igennem inden der samler sig for meget snavs og de tilstoppes.