Sådan kan du blive privat kreditor

Står du med lidt ekstra penge på kontoen? Vil du gerne give andre muligheden for at få glæde af disse penge? Kunne du tilmed ønske dig at tjene en smule på de penge, du alligevel ikke ville bruge? Så kunne du måske overveje at blive privat kreditor. Nu er det selvfølgelig ikke en officiel titel, men det er faktisk muligt at låne penge ud privat. Du skal bare have styr på, hvordan du bærer dig bedst ad med det. Så kan du blive kreditor uden om de større pengeinstitutter.

Hvad er en kreditor?

Er du ikke helt skarp, når det kommer til banktermer? Så er det måske meget godt lige at få på det rene, hvad en kreditor er. Det lyder måske meget officielt, men en kreditor er en person, som låner penge ud.

Det modsatte af en kreditor må nok siges at være en debitor. Det er nemlig den person, som du låner pengene ud til.

Sørg for at have alt sort på hvidt

Hvis du skal ud at låne penge til nogen, så sørg for at have alt sort på hvidt. Du skal altså have skrevet alt ned. Det kan du gøre i et gældsbrev.

I et gældsbrev vil du kunne skrive:

  • Hvad du låner ud

  • Til hvem

  • Hvordan det skal betales tilbage

  • Om der skal nogle renter på

  • Og ikke mindst hvornår det skal være tilbagebetalt.

Som privatperson kan det måske virke omstændigt at skrive sådan et gældsbrev. Ikke mindst hvis du kender den person, som du låner penge til. Men det bliver bestemt ikke mindre vigtigt af den grund.

For når du låner penge ud, er det vigtigt, at alle parter er helt enige om betingelserne. Så undgår I at løbe ind i uenigheder. Det sikrer dig også meget bedre, end hvis I ikke havde skrevet noget under.