Find det rette kreditkort til dine behov

Er du på jagt efter en tilføjelse til din pung? Så kan du her læse mere om, hvad kreditkort er for en størrelse, forskelle og gode råd til valget af kreditkort.

Hvad kan man bruge kreditkort til?

Et kreditkort er et betalingskort, som er knyttet til din konto hos dit pengeinstitut. Ved at bruge et kreditkort kan du betale uden brug af fysiske penge. Du kan altså benytte det til almindelige indkøb af f.eks. dagligvarer, handel på nettet og til uforudsete udgifter.

Sammenlign forskellige kreditkort og deres fordele

Inden du vælger kreditkort, kan det være en god idé at sammenligne forskellige typer betalingskort, der er på markedet. Det er et godt udgangspunkt, så du får fat i det rigtige til dine behov.

Forskellen på f.eks. et debetkort og et kreditkort er, at hvor du på et debetkort trækker pengene med det samme og kun kan bruge penge, der rent faktisk står på din konto, kan du med et kreditkort tage forskud på dine penge, hvis de f.eks. lander på din konto inden for kort tid.

Nogle af forskellene fra kort til kort kan f.eks. indebære:

  • Fordelsbonusser som f.eks. forsikringer, rejseforsikring, rabatter m.m.
  • Begrænsninger som f.eks. brug i udlandet og i alle netbutikker
  • Hævegrænse, og om man kan trække over
  • Omkostninger som gebyrer og renter.

Sådan får du fat på et kreditkort

Hvis du gerne vil i gang med et kreditkort og gerne vil høre nærmere om de nærmere vilkår, der gælder, kan du tage fat i din bank eller en online kreditkortudbyder. De vil f.eks. kigge nærmere på, om du er myndig i forhold til, hvilke korttyper du kan vælge, og om du har styr på din økonomi. De kan tage stilling til dine overvejelser til kreditkort og udstede kortet til dig.

Så er det bare med at komme i gang!