Sådan inddeler du haven funktionelt

Haven er et fristed hvor vi kan slappe af, have det sjovt og komme tættere på naturen. Vil du gerne lave nogle forandringer i din have? Læs med her og få et par tips til, hvordan du inddeler din have i forskellige områder, som giver mening for de forskellige funktioner, din have rummer.

Gode opbevaringsmuligheder

Hvis man godt kan lide at bruge tid på havearbejde for at have smukke blomster, planter og træer i haven, så har man ofte behov for en del redskaber. Det samme gælder, hvis man har køkkenhave, og hvis haven er omkranset af en hæk, der også skal passes en gang imellem. For nogen kan det godt blive lidt trængt i garagen eller på terrassen, når man skal have plads til diverse haveredskaber. Et redskabsskur kunne derfor være en rigtig god tilføjelse til din have. Så kan du samle alle dine haveredskaber ét sted, hvor det er beskyttet og kan organiseres, så du altid ved, hvor du kan finde dine ting, når du skal bruge dem. Redskabsskuret tager kun et lille hjørne af pladsen i haven, så det kan de fleste godt have plads til.

Steder til afslapning

Hvis haven er dit fristed, hvor du går ud for at koble helt af fra hverdagens fart og strabadser, så kan det være rart at skabe nogle specifikke afslapningszoner i haven. Det kan du gøre med bænke, hængekøjer og lounge havemøbler, som tilbyder steder, du kan sidde eller ligge ned og slappe af. Du kan evt. plante nogle velduftende blomster omkring afslapningszonerne for lidt ekstra nydelse, når man hviler i haven.

Plads til leg

Har du børn, så kan det også være godt at give plads til dem i haven. Et sted hvor man må lege og spille bold uden at være bange for at komme til at ødelægge en rosenbusk eller køkkenhave.