Klargøring af haven til vinter

Vi er godt inde i efteråret og vinteren nærmer sig, hvilket allerede kan mærkes nu med lavere temperature, hårde vind og mere regn i luften. Frosten kan være hård for møbler, planter og andre redskaber, og det er derfor en god ide at gøre haven vinterklar.

Styr på terrassen

Hos nogle er deres terrassemøbler i bestemte materialer, der kan holde til at stå ude hele året, men hos mange er det en god ide enten sætte borde, stole, solsenge osv. ind i garagen eller tildække dem. I mange byggemarkedet kan man købe poser til at ligger over møblerne. Derudover er tiden, hvor vinteren nærmer sig og efterårsdagene bruges i haven god til at rydde op på terrassen.

Hvis du har krukker på terrassen eller i haven, der ikke er frostsikre, er det nødvendigt at tømme dem for jord, så de ikke splintre, når der kommer frost, og i stedet skal de opbevares i skuret. Det kan derfor anbefales at købe krukker, der kan tåle de lidt lavere grader, hvis man vil undgå omplantning, og ellers kan man blot opbevare sommerplanter i de krukker.

Haveredskaber

Dertil er det også en god lejlighed til at tjekke op på dine haveredskaber. Virker de optimalt, eller er der begyndt at samle sig rust efter at have ligget ude. Hvis nogle af redskaberne ikke virker, kan man eventuelt udskifte reservedele, der kan findes Reservedele til hækkeklippere og andre haveredskaber online eller i byggemarkeder.

Redskabsskur

Hvis du allerede har et redskabsskur, er det endnu et sted, hvor det har en tildens til at rode lidt for nogle, og man kan se den nærmende vinter som en undskyldning for at få ryddet ordentligt op. Hvis du ikke allerede har et ordenssystem eller et redskabsskur, kan du eventuelt bygge et for at få struktur og et sted til alt udstyret.