Særlige stunder i hjemmet

Vores tid i hjemmet er noget særligt. Her sænker vi paraderne, slapper af og er sandsynligvis bare allermest os selv. Rutiner og vaner fylder mere end vi aner, og her er en guide til at gøre hjemmet ekstra godt og særligt.

Tid til langsomme morgener

Der er næsten ikke noget bedre end en langsom søndag morgen, som dufter af nybrygget kaffe, med dampen synlig i dagens morgensolskin. Måske huset er lidt ekstra stille. Måske der er lidt mere tid. Læg mærke til stemningen i huset som det første, når du står op. Luk øjnene kort, og sug det så til dig. Med små rutiner til de langsomme morgener har du mulighed for at skabe lidt mere af det, der ellers ikke får plads i hverdagen. Måske Herning Netavis skal læses i sengen eller hen over kaffen via dette link, eller søndag morgen simpelthen bare er tiden til at læse i den bog, du fik i julegave sidste år. Morgenerne er særlige, men kun hvis vi skaber det selv, og med langsomme morgener kan man komme til rigtigt at mærke det.

Sæt intentioner hjemmet

Hvis man vil gøre tiden i sit hjem til noget ekstra særligt, så er det en god ide at tage sig tiden til at sætte intentioner for lige netop det. Find papir, blyant og en kop te eller kaffe frem og sæt nogle ord på, hvad hjemmet skal betyde for dig. Måske skal det være et sted, hvor du har plads til at fordybe dig? Hvor du kan være nærværende? Hvor du kan nære ekstra meget om potteplanter eller haven? Hvor du kan tage dig tid til at lave mad og hvor dine venner altid er velkomne til nye smagsoplevelser eller grin. Er der først sat ord på det, så er det lettere at arbejde med og dermed lettere at få gjort.