Opvarmning til de kølige måneder

Med hastige skridt nærmer sig de kolde efterårs- og vintermåneder, og det betyder for mange, at der skal til og skrues op for varmen i huset. Denne varme kommer forskellige steder fra, og hvis du er gået hen og blevet nysgerrig på hvilket muligheder for opvarmning der findes, så er du kommet til det rette sted!

Træpillefyr

På samme måde som et olie- eller gasfyr, varmer et pillefyr både boligen og brugsvandet op. Der omdannes energi, som med så mange andre former, fra brændsel til varme. Brændselsformen er for langt de fleste træpiller, der i og for sig er sammenpressede træspåner og savsmuld. Gennem tiden har man brugt træ til at fyre op og få varme med, så det er selvsigende at det virker endnu. Salg af træpiller er ikke svært at komme til, hvorfor du ikke just kommer til at stå og mangle optænding, når de kølige måneder kommer.

Varmepumpe

En varmepumpe er et elektrisk apparat, der omdanner energi fra enten luften eller jorden til varme, som kan bruges til opvarmning af boligen og til brugsvand. Den har samme effekt som et fyr, men med en varmepumpe får du en yderst miljørigtig løsning, der foruden at sænke CO2-e aftrykket for din bolig, også er en engangsinvestering, der hurtigt betaler sig selv ind på flere forskellige måder. Blandt andet kan installeringen af en varmepumpe være med til at forbedre din boligs energimærkning, hvilket kan øge boligens værdi.

El-varme

Bare fra ordet el-varme, forklares det hvordan der har dannes varme i boligen ved hjælp af elektricitet. Det drejer sig altså især om elradiatorer og varmeblæsere, der kan være en udmærket og supplerende opvarmningsform, hvis du er påpasselig. Det er billigt og hurtigt at installere, men det handler om at undersøge elmarkedet grundigt ift. elpriser og grøn energi, før din elvarme kan betale sig!