Guide: Når du skal eje en veteranbil

Står du med en, for dig, ny veteranbil i garagen, eller tænker du meget kraftigt på at skaffe en hjem til, så er der måske nogle ting, som du skal overveje både inden og undervejs. Herunder får du en lille kort opremsning på nogle af de relevante punkter, selvom det garanteret er flere!

Husk at forsikre den!

Hvis du ender med at få dig en veteranbil, kan det være en fordel at få den forsikret. Nogle veteranbiler ligger virkelig i den dyre ende, og med en forsikring bliver man altså hjulpet godt på vej, skulle uheldet være ude. Ved at få veteranforsikring, får du blandt andet gratis vejhjælp uden selvrisiko, abonnement på redningshjælp, samt ingen selvrisiko ved tyveri hvis køretøjet har skjult GPS. Alle disse lyder som gode ting, og skal da helt sikkert overvejes i forhold til prisen for en forsikring!

Køb med omtanke

Når du kigger på veteranbiler, i det øjemed at du vil købe en til dig selv, er det vigtigt, at du gør det med omtanke – det ligger der flere ting i. Først og fremmest handler det om, at du finder lige den veteranbil, som du gerne vil have. Det siger måske sig selv, men det nytter ikke noget at købe en veteranbil, hvis det ikke er den, du bliver ægte glad for! Dernæst er der også noget i, at ikke alle veteranbiler er i lige god stand. Hvis du køber en i mindre god stand, er du nødt til at have gjort op med dig selv, hvad det betyder!

Vær opmærksom på vedligeholdelse

Veteranbiler linjen over, og især dem der ikke er blevet vedholdt super godt, kan komme til at kræve en del vedligeholdelse. Så foruden prisen på din veteranbil, skal du regne med at kunne spytte lidt ekstra penge i veteranbilskassen – men det er noget man kan forberede sig på inden!