Derfor skal du have et vinyl klikgulv

Et vinyl klikgulv er en moderne gulvtype, der i disse år nyder en stigende popularitet og med god grund, gulvtypen har nemlig mange praktiske fordele.

Vinylgulv med kliksystem, vinyl klikgulv eller klikvinyl kært barn har mange navne og uanset hvad du kalder gulvtypen, så får du et praktisk moderne gulv med mange fremragende egenskaber.

Vinyl klikgulv er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl, der efterhånden har eksisteret i rigtigt mange år. Men hvor en rullevinyl ofte sælges med en bredde på 1, 2, 3 eller 4 meter og med den ønskede længde, så er klikvinylerne i enten stav-, planke- eller fliseformat.

Endnu en forskel er at rullevinylerne skal limes til undergulvet i rum på over 20 kvadratmeter, hvorimod klikvinylerne på grund af kliksystemet kan lægges som et svømmende gulv. Det gør, at klikvinylerne er lettere at lægge end en klassisk rullevinyl.

De fleste vinyl klikgulve har et udseende, der er inspireret af enten et trægulv eller et klinkegulv og vælger du en klikvinyl i en god kvalitet, så har de fleste klikvinyler et meget naturtro udseende, der til forveksling ligner den ægte vare. Mange af gulvene har ovenikøbet en særlig 3D struktur, som gør, at gulvet også føles mere som træ eller klinker.

Med deres vinyloverflade er klikvinylerne yderst rengøringsvenlig og med den bløde overflade bidrager de samtidigt til en bedre lyd akustik ikke mindst, hvis du vælger en af de mange klik vinyler, der har et korklag som en del af deres opbygning.

De fleste klikvinyler er meget slidstærke og sammen med det naturlige udseende og de mange praktiske egenskaber gør det vinyl klikgulv til et smart moderne alternativ til et trægulv eller et laminatgulv. Klikvinyler er ikke mere slidstærke og rengøringsvenlige end en klinke, men er til gengæld bedre for akustikken og har du ikke gulvvarme, så har klikvinylerne også den fordel, at de ikke vil føles kolde, som der er tilfældet med en klinke.